Wat is het bruto vloeroppervlak (BVO)?

NEN metingen

Het bruto-vloeroppervlakte is het vloeroppervlakte inclusief alles, gemeten op vloerniveau. Dit betekent dus inclusief gevels, vides en dragende wanden. Een scheidingsconstructie (muur tussen twee woningen) wordt voor de helft meegerekend. Het Bruto-vloeroppervlakte (BVO) is dus het complete vloeroppervlak van een vastgoedobject. Het BVO wordt volgens NEN 2580 gemeten.

Het vloeroppervlakte wordt gemeten langs de buitenomtrek van de buitenste scheidingsconstructies. Als een binnenruimte grenst aan een andere binnenruimte dan moet er gemeten worden tot het midden van de betreffende scheidingsconstructie. Wanneer de binnenruimte grenst aan een buitenruimte, dan moet het grondoppervlak van de scheidingsconstructie volledige toegerekend worden aan het bruto-vloeroppervlakte.

NEN 2580 meting aanvragen

Heeft u een NEN 2580 meetrapport nodig voor uw vastgoedobject? Bij ons kan u gemakkelijk en snel een afspraak inplannen met onze professionele inmeter. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van NEN metingen. Zo bent u verzekerd van het exacte woonoppervlakte na het laten uitvoeren van een NEN meting. Maak direct een afspraak via mail of bel naar 085 – 018 8712.

NEN 2580 meting aanvragen