Wat is de Tarra-oppervlakte?

NEN metingen

Regelmatig krijgen we bij projecten waarvoor we een NEN meetrapport hebben gedaan de vraag: wat is de Tarra-oppervlakte? Wij leggen in dit artikel uit wat het tarra-oppervlakte is en hoe deze wordt gemeten. In een NEN 2580 rapport vindt u ook een gedeelte waarin het Tarra-oppervlakte ter sprake komt. Lees verder om te weten wat deze term precies inhoudt.

In een NEN 2580 rapport wordt eerst het bruto vloeroppervlakte genoemd. Het bruto vloeroppervlakte is de oppervlakte gemeten vanaf de buitenkant, dit oppervlakte is dus inclusief de buitenmuren. Vervolgens wordt het netto vloeroppervlakte genoemd in het meetrapport. Dit oppervlakte is gemeten exclusief de binnen- en buitenmuren. Hierbij vallen een aantal factoren af, zoals gedeeltes waar de netto hoogte lager is dan 150 centimeter. Deze ruimtes vindt je vooral bij schuine daken en onder trappen.

Wat is de Tarra-oppervlakte? En hoe wordt dit berekend?

Het Tara-oppervlakte wordt berekend door het bruto vloeroppervlakte minus de netto oppervlakte te doen. Het oppervlakte wat overblijft wordt de Tarra-oppervlakte genoemd, wat dus vooral bestaat uit de vloeroppervlakte die de muren in beslag nemen. Hierbij worden zowel de buiten- als binnenmuren meegenomen. De volgende oppervlakken worden ook meegenomen in de Tarra-oppervlakte:

  • Oppervlakte van nissen, uitsparingen kleiner dan een 50 centimeter
  • Oppervlakte van vloeren waar de netto hoogte lager is dan 150 centimeter
  • Oppervlakten van systeemwanden
  • Oppervlakten van lichte scheidingswanden en niet toegankelijke leidingsschachten.

NEN 2580 meting

Een NEN 2580 meetrapport bestaat uit vele onderdelen. Tijdens een NEN meting moet er rekening gehouden worden met veel zaken. Bij een NEN 2580 meting zijn er vaste meetinstructies zodat de exacte vloeroppervlakte van een pand wordt vastgesteld. NENmetingen.nl meet altijd volgens de NEN 2580 norm. Nadat onze specialisten zijn langs gekomen voor de meting, wordt er een duidelijk meetrapport voor u opgesteld. Een afspraak maken of een offerte aanvragen voor een NEN meting? Bel 085 – 018 8712 of neem via hier contact met ons op!

NEN 2580 meetrapport aanvragen