Wanneer is een NEN 2580 meetrapport nodig?

NEN metingen

Op het moment is de overheid druk bezig met het verplicht stellen van een NEN 2580 meetrapport. De verwachting is dat de NEN 2580 verplichting vanaf 2021 in gaat. Deze verplichting geldt dan sowieso voor alle woningen die verhuurd of verkocht gaan worden.

Het voordeel van deze verplichting is dat er geen misverstanden meer kunnen ontstaan over de hoogte van de vraagprijs of huurprijs van de desbetreffende woning. Een NEN 2580 rapport zal vanaf 2021 als verplicht onderdeel beschouwd worden bij de verkoop en verhuur van woningen.

Verschillende type meetrapporten

De inmeting volgens de NEN 2580 norm wordt meestal op locatie gedaan, echter is het in sommige gevallen mogelijk om de inmeting via een plattegrond te doen. Vooral bij nieuwe gebouwen is het mogelijk om de inmeting vanaf bouwtekeningen te doen. Bij oudere gebouwen vaak niet. Er zijn twee soorten meetrapporten, namelijk type A en type B. Bij type A is de inmeting op locatie uitgevoerd en als we spreken over een meetrapport 2580 type B.

NEN 2580 meting aanvragen

Wilt u duidelijkheid over het exacte gebruiksoppervlak? Of wilt u vast voldoen aan de verplichting van 2021? Wij hebben ervaren en gespecialiseerde inmeters die gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van NEN 2580 metingen. Binnen één week na de inmeting ontvangt u van ons een geldig NEN 2580 meetrapport. Direct een afspraak inplannen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op!

NEN 2580 meting aanvragen