Voordelen van een NEN 2580 meting

NEN metingen

Wanneer u een gebouw laat inmeten volgens de NEN 2580 norm, verzekert u mogelijk kopers of huurders van juiste informatie over de inhoud en gebruiksoppervlakte van het gebouw. Zo kunnen hierover geen misverstanden ontstaan. Onze gecertificeerde deskundige voor NEN metingen helpt u graag met het opmeten van de ruimte om vervolgens een overzichtelijk en juist meetrapport te maken. Met dit meetrapport geeft u potentiële kopers zekerheid over het juiste oppervlakte van de ruimte in kwestie.

Wat is een NEN 2580 meting?

Vroeger waren er verschillende manieren van inmeten van ruimtes. Zeker bij ruimten onder schuine daken, gemeenschappelijke ruimten en ruimten onder de trappen ontstond er vaak verwarring omtrent de totale inhoud en gebruiksoppervlakte van een ruimte. Tegenwoordig zorgt de NEN 2580 norm voor duidelijkheid. Sinds 1 september 2010 zijn LVM, VBO en NVM makelaars verplicht om de gebruiksoppervlakte in te meten volgens de NEN 2580 norm.

Voordelen van een NEN 2580 meetrapport

  • Correcte berekening van de gebruiksoppervlakte
  • Tijd besparend
  • Duidelijkheid over inhoud en gebruiksoppervlakte voor koper/huurder
  • Handig bij het vaststellen van de huurprijs
  • Gemakkelijk bij het toedelen van gemeenschappelijke ruimten

Hoe ziet een meetrapport eruit?

In de rapportage wordt op de eerste pagina's uitleg gegeven over de gebruikte terminologie. Vervolgens vindt u in het meetrapport per bouwlaag een overzichtelijke meetstaat van de ruimte. Zo heeft u een correct en duidelijk overzicht op de oppervlakte van een ruimte. Ook vindt u bouwkundige plattegronden in het meetrapport. Onze experts leveren altijd een nette en overzichtelijke rapportage na het uitvoeren van een NEN 2580 meetrapport.

NEN 2580 meetrapport aanvragen

Wilt u direct een 100% onafhankelijke NEN meting door gecertificeerde professionals laten uitvoeren? NENmetingen.nl is werkzaam door heel Nederland. Via deze pagina kunt u gemakkelijk en snel een afspraak maken voor een NEN meting. Heeft u vragen over de NEN 2580 norm? Of de meting? Bel gerust naar 085 - 018 voor meer informatie.

NEN 2580 meting aanvragen