NEN 2580 meting vanaf 2019 verplicht voor woningcorporaties

NEN metingen

Voor wooncorporaties is het vanaf 1 januari 2019 verplicht over de exacte gebruiksoppervlaktes conform de NEN 2580 van al hun woningen te beschikken. Tot deze tijd is het toegestaan om nog gebruik te maken van metrages als de meetinstructie van de WOZ of zoals opgenomen in het BAG-register. Echter zijn deze gegevens vaak niet nauwkeurig, daarom adviseren wij om eigenlijk altijd gebruik te maken van een NEN 2580 meting. Zo voorkomt u onenigheden over het gebruiksoppervlakte van de ruimte. Met een NEN 2580 meetrapport weet u het exacte gebruiksoppervlakte.

Wat is een NEN 2580 meting?

Momenteel worden er nog gebruik gemaakt van verschillende manieren voor het inmeten van het gebruiksoppervlak. Dit zorgt vaak voor verwarring, zeker bij ruimten onder schuine daken of trappen. Een meting volgens de NEN 2580 norm geeft duidelijkheid. Met een NEN meting wordt de exacte inhoud van de ruimte en het gebruiksoppervlak nauwkeurig weergegeven in een meetrapport. Een NEN meting mag alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde NEN-specialisten.

Meetrapport volgens de NEN norm aanvragen?

Wilt u een NEN 2580 meetrapport voor uw object aanvragen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op het gebied van objecten inmeten. Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen. Dit kan via mail maar ook telefonisch op 085 – 018 8712. Na het inplannen van een afspraak komt onze specialist op de afgesproken dag langs voor een NEN meting. Na de inspectie en meting zal er een NEN 2580 meetrapport opgemaakt worden. Dit rapport ontvangt u bij ons altijd binnen één week.

NEN 2580 meting aanvragen